Després de bastant temps sense fer cap entrada en el meu bloc, avui el reprenc de nou amb aquesta recepta de cuina. No és una recepta difícil, però si que és molt laboriosa, perquè us quedi bé, heu de seguir molt bé els passos donats a continuació.
Fa bastants anys que la faig, i amb el temps l’he anada millorant... tothom que l’ha tastat l’ha trobada exquisida.
Espero que us agradi.
CREMA DE LLAGOSTINS
INGREDIENTS. Per a 6/8 persones
1Kg. De llagostins o gambes ( poden ser congelats )
2 cebes grans
4/5 “xalotes”
2 porros
2 tomàquets grans
1 cabeça d’alls
Oli, pebre negre, sal
1 vas de “conyac”
2 cullerades de “Maicena” ( poden ser 3, això és a gust del consumidor)
1 paquet petit de crema de llet
½ Kg. De restes d’espines, caps, etc. de peix que es tingui en el congelador, encara millor si són de peix de roca.
1 fulla de llor
2 litres d’aigua ( com a mínim )
ELABORACIÓ
1er. En una olla fonda, es sofregeixen els llagostins amb oli, tomba i tomba, just al punt que canviïn de color. Es treuen del foc, es deixen refredar i es pelen. Es reserven els caps.
2on. En el mateix oli, s’hi tiren les cebes, les “xalotes”, els porros i els alls, ( tot tallat a trossos ) es rosseja una mica i s’hi afegeixen els tomàquets, es deixa coure una mica més i s’hi tiren els caps dels llagostins, la fulla de llor i el pebre, es remena bé, s’hi tira el “conyac” i es flameja. Quant el licor ja s’ha evaporat s’hi afegeix el brou de peix ( que s’haurà fet amb les espines, en una olla apart, i que haurà bullit durant 1/2 hora mínim ). Es deixa coure una hora a partir del moment que arrenqui el bull.
3er. Un cop el brou és fet, es cola amb un colador ”xinès” de forats molt petits, es va triturant amb l’ajuda del “minipimer”,( de vegades s’ha de repetir l’operació).
4art. Es desfan les 2 cullerades de “Maicena” amb una mica del brou, es barreja amb la resta i es fa bullir 5 minuts fins que quedi ben lligat, ( s’ha d’anar remenant perquè no s’agafi al fons de l’olla ) . No ha de quedar gaire espès, s’espesseix sol quant es refreda, el punt exacte és a gust del consumidor.
5è. Abans de servir s’hi tira la crema de llet, es remena bé i s’hi afegeix els llagostins, talladets si són grossos, i sencers si són petitets. També es pot acompanyar amb dauets de pa fregit “ picatostes”, o bé a llesquetes fines.
Bon profit ¡¡¡ espero que us agradi...
Marta Dalmau


Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada